Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co MSN bierze pod uwagę przy ustalaniu rankingu?
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Marketing w wyszukiwarkach > Pozycjonowanie i optymalizacja
A. Pawlus
Mam witrynę, którą dobrze udało mi się wypozycjonować w Google, jeszcze lepiej w WP i Onecie, ale w wyszukiwarce Microsoftu, pomimo dużej liczby zaindeksowanych linków i podstron sprawa nie wygląda tak różowo sad.gif Co więc bierze pod uwagę MSN? W jaki sposób zoptymalizować swój serwis pod jego algorytmy?
Dorota Matysiak
Witam,
Mam dokładnie taki sam problem. We wszystkich najpopularniejszych wyszukiwarkach jestem na bardzo wysokiej pozycji, tylko w MSN znajduję się poza pierwszą 50., pomimo 1820 linków i 870 zaindeksowanych podstron. Ponieważ produkt Microsoftu jest coraz popularniejszy, bardzo zależy mi na uzyskaniu wysokiego miejsca w MSN Search.
Zbigniew Machała
Według mnie dla MSN liczą się przede wszystkim linki (oraz ich anchor text), tytuł strony, nagłówki H1-H6, występowanie słów kluczowych we właściwej treści strony (najlepiej napisanych np. pogrubioną czcionką), a także w niewielkim stopniu znaczniki META.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.