Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Śmieszne aukcje na Allegro
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Inne > Rozmowy ogólne
Grzegorz
Przeglądałem sobie różne oferty pozycjonowania i natrafiłem na ciekawe aukcje w znanym wszystkim serwisie Allegro.pl Szczególnie rozśmieszyła mnie aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=83872982:
CYTAT
Sam wypozycjonuję Twoją stronę WWW dla 10 słów kluczowych za jedyne 9,99 tak, by znalazła się w pierwszej 20. w Onet, WP oraz Netsprint!

GWARANTUJĘ, iż gdy administratorzy zatwierdzą Twoją stronę w wyszukiwarkach oraz katalogach znajdziesz się w pierwszej 20. wyników Onet, WP i Netsprint. Bardzo często trafiam w pierwszą 5., a nawet w pierwszą trójkę! Pozycjonowanie to opcja dożywotnia, efekty będą non stop w wyszukiwarkach!

GSM, Dzwonki polifoniczne, tapety, turystyka, Bramka SMS, zarabianie w sieci - te słowa kluczowe nie stanowią dla mnie żadnej trudności! Nie stanowi dla mnie różnicy, czy strona jest wykonana w HTML, w PHP, czy też w innym rozszerzeniu! Z wszystkim bez problemu daję sobie radę.

W internecie jednorazowe pozycjonowanie strony to koszt od 100zł! Nie przepłacaj!

Podaruję sobie dalsze cytowanie tych bzdur i bardzie się dziwię, że tak wiele osób się na to nabrało. Co o tym sądzicie?
seo-amator
Sam padłem kiedyś ofiarą takiego oszustwa. Nie znałem się wówczas na pozycjonowaniu, a ponieważ żałowałem dać kilka złotych więcej profesjonalnej firmie, kupiłem na Allegro usługę za 35 zł. Po dokonaniu zapłaty sprzedawca odmówił wypozycjonowania strony (tłumacząc że się nie da, konkurencja jest za silna, mam zbyt mały PageRank itp. itd.) i nie otrzymałem zwrotu pieniędzy. Potem zwróciłem się do bardziej zaufanego usługodawcy i w ciągu kilku tygodni mój serwis znalazł się w pierwszej 5. wyników wyszukiwania w Google pod określonymi przeze mnie frazami i kosztowało mnie to niewiele więcej niż na Allegro.
Dorota Matysiak
Zgodzę się z tym, że tego typu aukcje są niekiedy absurdalne, nielogiczne, a nawet po prostu śmieszne, usługodawcy nie zawsze dotrzymują słowa i czasem poprzez swoją niewiedzę i brak doświadczenia bardziej mogą zaszkodzić niż pomóc pozycjonowanej stronie, ale nie znaczy to, że wszyscy, którzy sprzedają swoje usługi w serwisach aukcyjnych takich jak Allegro.pl są oszustami i nie warto im ufać – czasem np. solidne i godne zaufania firmy zdobywają dodatkowych klientów w ten właśnie sposób i nie można od razu myśleć, że są złe. Oczywiście oferta za 9,99 zł opisana w tym wątku należy raczej do tej pierwszej grupy. Być może autor ogłoszenia http://allegro.pl/show_item.php?item=83872982 rzeczywiście wypozycjonował powierzone mu witryny, jednak zapewne były to mało oblegane frazy, gdzie wystarczy kilka linków z odpowiednim anchor tekstem, aby strona znalazła się w czołówce wyników wyszukiwania.
mk3power
Krótko i zwiezle Komu by sie chcialo za 10zl wypozycjonowac strone ? Dla mnie to smiech na sali
DjGnat
Mój znajomy zakupił podobne pozycjonowanie skończyło się dla niego to nieciekawie mianowicie jego strona została zbanowana blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.