Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupowanie linków
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Marketing w wyszukiwarkach > Pozycjonowanie i optymalizacja
rambix
Witam po raz kolejny!

Jak pisałem już wcześniej sprzedaje linki na swojej stronie z PR = 4.
Wszystko fajnie kiedy ktos mi płaci biggrin.gif , ale obecnie chciałbym sam kupić linki na stronach z PR min = 5.

Pytanie moje jest nst., czy jest jakas reguła na ilu stronach z tym PR musiała by byc moja strona i na jaki okres, żeby mój PR tez podskoczył.
Spodziewam sie ze precyzyjna odp. jest nie możliwa, ale cos na podst. doświadczenia.
seo-amator
Ciężko jest określić ilość stron o danej wartości PageRank, dzięki którym Twoja ocena wzrośnie. Wszystko zależy od wielu różnych czynników, np. od ilości linków wychodzących z tych stron (im więcej odsyłaczy wychodzących, tym każdy z nich ma mniejszą "moc").
Profesjonalny_Pozyc...
Ważne żeby do strony na której wykupujesz link prowadziło możliwie najwięcej linków. Sprawdzasz to wpisując adres strony w msn z dodatkiem link:, np:

link:onet.pl

Jeśli jest to od 3tys linków w górę to jest to już dobrze podlinkowana strona. Następne czynniki to treść na tej stronie, ważne aby nie były na niej same linki oraz możliwie mało (maks15) linków wychodzących.
sebus86
A jeszcze lepszym rozwiazaniem niz kupowanie linków bedzie poszukanie w sieci i wymienienie sie ze stronami o podobnej tematyce. Najlepiej jak bys mial jeszcz jeden serwis powiedzmy A i ten co teraz chcesz pozycjonowac B. Wiec wymieniasz sie ze strona C linkami ona umieszcza twoj kod na stronie a ty jej na stronie A a to wszystko po to by sie w zajemnie nie indeksowały bo w tedy wartosc linku traci moc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.