Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aktualizacja PageRank
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Katalogi i wyszukiwarki > Google
Grzegorz
Witam,
Nareszcie po ponad 100 dniach oczekiwania Google zabrało się za update PageRank'u. Na niektórych DataCenter widać już nowe wyniki biggrin.gif
http://www.mypagerank.net/googlecheck.html
Pochwalcie się swoimi osiągnięciami wink.gif
seo-amator
Dla żadnej z moich stron PageRank się nie zmienił sad.gif
Marek
CYTAT(seo-amator @ Feb 20 2006, 03:41 PM) *
Dla żadnej z moich stron PageRank się nie zmienił sad.gif

Na razie zmiany widać tylko na niektórych datacenter i co ciekawe dla mojej strony nowe pr (4) jest widoczne raz na jednym, raz na 2, 3 czy 4 datacenter. Strona zaś wciąż ma 0.
seo-amator
To najdziwniejszy update PageRanku z jakim miałem okazję się spotkać. Trwa już przez kilka dni, wyniki na różnych DC ciągle się zmieniają w przedziwny sposób, od czasu do czasu pokazywane są stare wartości i inne cuda.
Marcin_
Witam!

Czy wie ktoś może, kiedy możemy spodziewać się kolejnej aktualizacji PageRank?
Marek
CYTAT(Marcin_ @ Mar 6 2006, 04:01 PM) *
Witam!

Chyba tylko właściciele Google lub osoby odpowiedzialne za stronę techniczną w tej firmie. Google nie ma w zwyczaju dzielić się takimi informacjami z użytkownikami.
Przewidywanie konkretnej daty natomiast po ostatnich doświadczeniach jest podobne do typowania wyników gier losowych. Kolejna aktualizacja nie powinna nastąpić szybciej niż za miesiąc ani później niż za rok. Zawężanie tego przedziału jest oczywiście możliwe, ale przy coraz mniejszym prawdopodobieństwie.
Profesjonalny_Pozyc...
CYTAT
Witam!

Aktualizacja PR jest średnio raz na kwartał. Wydaje mi się, że DC na których nie ma aktualizacji będą w jakiś sposób niedługo wyłączone.
mk3power
CYTAT(Grzegorz @ Feb 19 2006, 04:56 PM) *
Witam,
Nareszcie po ponad 100 dniach oczekiwania Google zabrało się za update PageRank'u. Na niektórych DataCenter widać już nowe wyniki biggrin.gif
http://www.mypagerank.net/googlecheck.html
Pochwalcie się swoimi osiągnięciami wink.gif

Niekiedy trzeba czekac do tych 3 miesiecy a u niektorych sie nawet po tym czasie nie zmienia jak co po niektorzy pisza.

CYTAT(Profesjonalny_Pozycjoner @ Mar 13 2006, 12:30 AM) *
Aktualizacja PR jest średnio raz na kwartał. Wydaje mi się, że DC na których nie ma aktualizacji będą w jakiś sposób niedługo wyłączone.

Na jakims forum ktos pisal to co własnie napisałes ze maja je wyłaczyc
Marek
CYTAT(mk3power @ Mar 15 2006, 07:54 PM) *
Niekiedy trzeba czekac do tych 3 miesiecy a u niektorych sie nawet po tym czasie nie zmienia jak co po niektorzy pisza.
PageRank się zmienia lub nie w zależności od tego, czy Google uzna, że strona zmieniła się w międzyczasie na lepsze lub na gorsze, czy też pozostała na poprzednim poziomie i wcale nie musi się zmienić podczas update'u.
Z kolei to, że nie widać zmian w trakcie update'u wynika z tego, że nowe PR przekazywane jest w tym czasie z jednego serwera na drugi i dane te nie są w stanie dotrzeć wszędzie równie szybko. Opóźnienia w widoczności zmiany nie są równoznaczne z brakiem zmiany.
CYTAT
Na jakims forum ktos pisal to co własnie napisałes ze maja je wyłaczyc
Daj link do tego forum - też przeczytam i potwierdzę, że ktoś tam tak pisał wink.gif lub napiszę, że miał coś innego na myśli smile.gif
mk3power
Jezeli znajdę to forum to ci posle na PW linka bo czytalem to troche czasu temu wiec musze to znalesc
DjGnat
CYTAT
Pochwalcie się swoimi osiągnięciami

PR = 5
Hill
Hmm dziwny ten update u mnie maksymalnie pr2 sad.gif
tomato
ja PR3 ale ma na razie kilka miesięcy, liczę zę za pół roku pr4 osiągnie jak nie wcześniej. Termin raz na kwartał to moim zdaniem także pewne przybliżenie sądząć że pod koniec roku była zmaina i teraz też jest
Ewa_Ewa
...strasznie długo "myślał" ten automat, ale całkiem niezły wynik dla mojej strony - PR 4/10 smile.gif
Profesjonalny_Pozyc...
a u mnie całkiem niedawno wróciła do Google po pół roku (to nie był ban) strona i wróciła z PR5 smile.gif.
Lee
Różne przeróżne od 4 do 0, najczęsciej mam 3 i 2, 4 tylko dwa trzy razy, a zero z 5-7 tongue.gif
Obuchowicz
CYTAT(Profesjonalny_Pozyc... @ Apr 1 2006, 11:31 PM) *
a u mnie całkiem niedawno wróciła do Google po pół roku (to nie był ban) strona i wróciła z PR5 smile.gif.

A cóż innego mogło spowodować zniknięcie strony z wyników wyszukiwania na tak długi czas jeśli nie zbanowanie jej?!
Profesjonalny_Pozyc...
dzisiaj był Update Pagerank, wszystkim podskoczyły strony które miały wcześniej PR0 strony które miały wyższe PR ich wskaźnik stoi w miejscu, ja "zarobiłem" dwie piąteczki na domenach na których miałem wcześniej PR0.
Obuchowicz
CYTAT(Profesjonalny_Pozyc... @ Apr 5 2006, 03:50 PM) *
dzisiaj był Update Pagerank, wszystkim podskoczyły strony które miały wcześniej PR0 strony które miały wyższe PR ich wskaźnik stoi w miejscu, ja "zarobiłem" dwie piąteczki na domenach na których miałem wcześniej PR0.

Najpierw, po przeczytaniu Twojego posta chciałem Cię wyśmiać, bo przecież jeszcze nie tak dawno była aktualizacja PageRank, ale z ciekawości sprawdziłem PR dla swoich stron i... było dla mnie ogromną niespodzianką, kiedy zobaczyłem te pięknie wyglądające cyferki 3 oraz 5 biggrin.gif
e-bieszczady
a u mnie na jednej stronie po 1,5 miesiąca istnienia dzisiaj pojawiło się PR4 :grin: ale to akurat taka na której niezbyt mi zależało sad.gif
Diablo
dosyc dziwny ten update zaaktualizowane strony tylko z pr0 moze gugiel dazy do tego aby userzy przestali zwracac uwage na pr a potem calkiem je wycofa bardzo zagadkowe te ostatie czasyz Google
Michał
myśle że to jakoś przeminie i wrócą wyniki zprzed ostatniej auktualizacji bo wyniki nie są specjalnie równe i sensowne
gieldalinkow

PageRank aktualizowny jest średnio co trzy miesiące. Właśnie poniższe katalogi otrzymały nowe wyższe PR-ki.
1. linki.prokapitalizm.pl - PR4
2. gieldalinkow.pl - PR3
3. gieldalinkow.net - PR3
4. pozycjon.com - PR2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.