skystar
Feb 20 2006, 08:46 AM
Dzień dobry,
Mam pytanie: czy nazwa domeny, powiedzmy www.nazwastrony.pl ma jakieś przywileje, jeżeli chodzi o pozycjonowanie albo wpisywanie w wyszukiwarkach słowa nazwastrony? Tak wprost nie mogłem znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Dziękuję za fatygę.
seo-amator
Feb 20 2006, 06:19 PM
Występowanie słowa kluczowego w nazwie domeny ma korzystny wpływ na pozycję witryny, jednak nie ma to większego znaczenia przy bardziej obleganych frazach.
Marek
Feb 20 2006, 09:14 PM
CYTAT(skystar @ Feb 20 2006, 09:46 AM)

Dzień dobry, jestem laikiem :grin: Mam pytanie: czy nazwa domeny powiedzmy www.nazwastrony ma jakies przywileje jeżeli chodzi o pozycjonowanie albo wpisywanie w wyszukiwarkach słowa nazwastrony? Tak wprost nie mogłem znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Dziękuję za fatygę.
Odpowiedzi wprost nie znajdziesz, bo jedyna prawidłowa odpowiedź na to pytanie brzmi:
To zależy.1. Zależy - jak napisał seo-amator - od hasła które się pozycjonuje (moja strona w Google na hasło "reklama stron" nie jest pierwsza a słowo "reklama" w nazwie domeny pojawia się dopiero w przypadku strony będącej na piątym miejscu. Dla hasła "reklamastron" pisane razem jestem pierwszy, bo jedyny

).
2. Zależy od wyszukiwarki. Jeszcze niedawno onet preferował domenę. Odkąd jednak "przeszukali ponownie internet" chyba już tak nie jest.
3. Zależy od treści strony. Nawet najlepsza domena bez treści (lub z treścią zupełnie niezwiązaną ze słowem użytym w domenie) nie znajdzie się wysoko w Google.
Pewne jest, że domena wpływa na postrzeganie strony przez wyszukiwarki, ale nie zawsze ten wpływ jest na tyle silny, by strona znalazła się na szczycie.
Profesjonalny_Pozyc...
Mar 12 2006, 11:38 PM
Nazwa domeny ma znikomy wpływ na pozycję w wyszukiwarce.
Ewa_Ewa
Mar 31 2006, 08:38 PM
...z własnych doświadczeń widzę, że sporym plusem przy pozycjonowaniu strony jest to, że słowo kluczowe, na którym nam zależy jest elementem adresu URL.
Michał
Apr 7 2006, 07:32 AM
moim zdaniem tylko gdy fraza jest bardzo malo popularna
skystar
Apr 12 2006, 11:50 AM
dziękuję bardzo za info, jednak jakim sposobem pusta strona www.skystar.com jest na drugim miejscu na Google? bez treści, w ogóle nie znajduje strony. Czyli jakaś siła istnieje w nazwie domeny a pozycją w Google. Czy może mi ktoś pomoże podźwignąć www.skystar.pl? mail pozycja@skystar.pl
Dorota Matysiak
Apr 12 2006, 06:12 PM
CYTAT(skystar @ Apr 12 2006, 11:50 AM)

dziękuję bardzo za info, jednak jakim sposobem pusta strona www.skystar.com jest na drugim miejscu na Google? bez treści, w ogóle nie znajduje strony. Czyli jakaś siła istnieje w nazwie domeny a pozycją w Google. Czy może mi ktoś pomoże podźwignąć www.skystar.pl? mail pozycja@skystar.pl
To oczywiste. Wystarczy sprawdzić linki prowadzące do strony www.skystar.com:
search.msn.com/results.aspx?q=link%3Awww.skystar.com. Jest ich o wiele więcej niż odsyłaczy odnoszących się do Twojego serwisu. Drugą rzeczą jest wiek domeny. W
archiwum stron znajdują się informacje o tej domenie pochodzące z 1996 roku. Jak widać wcześniej pod adresem www.skystar.com istniały różne witryny, które pozostawiły po sobie ślad w Google'u i dlatego pusta strona jest tak wysoko.
skystar
Apr 24 2006, 10:33 AM
Poczytałem trochę, poszperałem i zorientowałe się, że żlke dobrałem mój title, wykrzyczalem "SKYSTAR, SKYSTAR 2, SKYSTAR2, KARTY DVB, ANTENY SATELITARNE, TUNERY CYFROWE, TUNERY SATELITARNE, ANTENY".
Było to 13,04,2006 a Google strone www.skystar.pl dalej widzi jako"Nowe karty Skystar 2, anteny satelitarne, osprzęt do telewizji ..."
Czy jestem zbyt niecierpliwy? Właściwie tekstu strony nie zmieniałem ani nie aktualizowałem, może roboty Google'a nie zauważyły zmian na mojej stronie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.