Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strony i fora dyskusyjne o pozycjonowaniu
Pozycjonowanie stron - Forum dyskusyjne - Reklama internetowa > Marketing w wyszukiwarkach > Pozycjonowanie i optymalizacja
seo-amator
Z pewnością taki spis się przyda. Dobrym pomysłem było podanie obcojęzycznych stron, gdzie można znaleźć o wiele więcej przydatnych informacji niż w polskim Internecie. Szkoda tylko, że nie znam rosyjskiego :grin:
A. Pawlus
CYTAT(seo-amator @ Mar 6 2006, 06:44 PM) *
(...) Szkoda tylko, że nie znam rosyjskiego :grin:

Według mnie rosyjski jest stosunkowo łatwym językiem i jego znajomość bardzo się przydaje. Na podanych przez Zbigniewa rosyjskich forach można znaleźć mnóstwo ciekawych wiadomości, o wiele więcej niż np. na PiO. Wydaje się, że Rosjanie znacznie chętniej dzielą się swoją wiedzą niż Polacy :grin:
Extra_pozycja
A. Pawlus - a czy masz jakiś translator internetowy języka rosyjskiego, bo nie daję sobie rady i bardzo bym prosił o link. Na pewo się jakoś odwdzięczę.
Profesjonalny_Pozyc...
Extra_pozycja - oto twój translator. Angielsko-rosyjski, darmowy, internetowy tłumacz:

http://www.rustran.com/
A. Pawlus
CYTAT(Extra_pozycja @ Mar 19 2006, 10:24 AM) *
A. Pawlus - a czy masz jakiś translator internetowy języka rosyjskiego, bo nie daję sobie rady i bardzo bym prosił o link. Na pewo się jakoś odwdzięczę.

CYTAT(Profesjonalny_Pozyc... @ Mar 19 2006, 10:58 AM) *
Extra_pozycja - oto twój translator. Angielsko-Rosyjski, darmowy, internetowy tłumacz.

http://www.rustran.com/

Translatory niewiele pomogą - na forach dyskusyjnych często stosuje się słownictwo nieobowiązujące w języku oficjalnym i/lub słownictwo specjalistyczne (w tym wypadku dotyczące pozycjonowania i wyszukiwarek), którego nie ma w słowniku translatora i niektóre zwroty mogłyby zostać niewłaściwie zinterpretowane. Jedynym wyjściem jest więc nauczenie się języka.
Profesjonalny_Pozyc...
CYTAT
Translatory niewiele pomogą - na forach dyskusyjnych często stosuje się słownictwo nieobowiązujące w języku oficjalnym i/lub słownictwo specjalistyczne (w tym wypadku dotyczące pozycjonowania i wyszukiwarek), którego nie ma w słowniku translatora i niektóre zwroty mogłyby zostać niewłaściwie zinterpretowane. Jedynym wyjściem jest więc nauczenie się języka.

Tak, na pewno, ale Użytkownik pytał o translator, więc podałem linka.
Zbigniew Machała
Przed chwilą wzbogaciłem bazę zasobów związanych z pozycjonowaniem stron o listę książek, narzędzi SEO oraz blogów dotyczących tej metody promocji w Internecie. Spis zawiera zarówno zasoby w języku polskim, jak i w innych językach – angielskim, rosyjskim oraz niemieckim. W miarę możliwości, będzie on sukcesywnie uzupełniany o nowe pozycje.
Lexy
Polecam www.forum.kataloog.info na którym znajduje się kilka działów dotyczących pozycjonowania :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.